Manifest

Creixem transformant

L’assemblea nacional de Joves d’Esquerra Verda del 2016 es proposava un objectiu ambiciós i generós en clau jove en el panorama polític actual: ser una de les forces polítiques organitzades que generessin un espai jove autònom en la confluència que just començava a caminar.

Durant aquest mandat la militància ens hem bolcat en aquest projecte i sobretot, hem lluitat per fer visible a la gent jove dins de l’espai dels comuns amb un missatge clar: la joventut no és una fase ni un clicle, som present i volem construir el nostre projecte de vida digne.

Aquests esforços i el treball de l’organització han permès que, finalment, en els estatuts de Catalunya en Comú aparegui un capítol que recull la creació d’un espai jove que funcionarà de manera autònoma i autogestionada, i que dotarà d’una mirada jove a totes les temàtiques que interpel·lin a la joventut.

Estem satisfetes amb aquesta conquesta, però ara ens toca anar més ellà: passar del paper a l’acció. L’articulació del subjecte juvenil de Catalunya en Comú ha d’esdevenir una realitat i ser un espai on la militància de Joves d’Esquerra Verda pugui aportar el seu bagatge i que senti que forma part d’una família política més gran fruit de la unió de les esquerres transformadores.

Per fer possible que JEV segueixi essent punta de llança en la construcció de l’espai jove de Catalunya en Comú, necessitem analitzar i debatre sobre el nostre entorn i la nostra organització, adaptar-la a noves formes de militar i d’actuar per continuar sent l’actor principal en la construcció del nou subjecte juvenil dels comuns. Alhora, volem teixir aliances amb nous actors, nous espais com els instituts i els centres de formació professional, i amb les joves que també vulguin participar de la construcció d’aquest nou subjecte polític, unint fotces per ser la veu jove en el partit dels comuns.

En el proper curs es presenten dos comicis que tindran una importància vital pel nou espai: les eleccions europees, que seran claus per demostrar que davant dels replegaments nacionals i l’augment de l’extrema dreta, només un major pes de les institucions comunes pot protegir de forma efectiva els drets i llibertats tant a una banda de les fronteres com a l’altre; i les eleccions municipals, on el desplegament territorial serà clau també de cara a enfortir el projecte de Catalunya en Comú i treballar des de l’administració més propera a la ciutadania per demostrar que pobles i ciutats poden ser llavor de la transformació social.

Volem que Joves sigui capdavanter en el discurs europeista i municipalista, que demostri la seva implicació que té en el dia a dia en els territoris i en els moviments socials. Que som la joventut que no es resigna davant una precarietat que sembla no tenir final. Que sentim les múltiples pobreses a les quals estem exposades amb una crisi econòmica que no ha finalitzat i que veiem cada dia en els nostres barris com segueix emportant-se les vides d’amics, veïns o familiars. Volem alçar la veu com a joventut que lluitem contra el canvi climàtic i denunciem la inacció dels governs. Continuarem defensant la lluita i les conquestes dels moviments feministes i LGTBI+ per a que puguem viure la nostra vida de manera digna i lliure, sense violències i sense ports.

En aquesta nova etapa, farem de JEV una organització capdavantera en la construcció de l’organització juvenil dels Comuns: la nostra fortalesa serà un pilar fonamental per crear una eina útil per la joventut i esdevenir un espai de referència i d’empoderament del discurs jove progressista, feminista i internacionalista en el panorama polític català.