JEV de Sabadell llança amb una acció el manifest “Els homicidis a les nostres fronteres”

Joves d’Esquerra Verda, el referent juvenil d’ICV, Alternativa Jove-Joves d’EUiA, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, la Lliga dels Drets dels Pobles, l’SCAI (Servei Ciutadà d’Acollida als Immigrants) i SOS Racisme han repartit aquest dissabte al matí un manifest conjunt per denunciar la violació de drets humans en temes d’immigració i asil a la Unió Europea. El repartiment s’ha dut a terme en diferents punts de la ciutat de Sabadell. A la plaça Sant Roc s’han dibuixat quinze siluetes humanes a terra, per recordar les 15 persones mortes a Ceuta quan intentaven accedir a Espanya des del Marroc. Demanen la dimissió del ministre Fernández Díaz Les entitats signants del manifest denuncien “la violació dels Drets Humans en temes d’immigració i asil a la Unió Europea”, reclamen “un marc d’immigració, asil i refugi que consideri les persones que ho demanen com a tals i no com a delinqüents” i exigeixen l’abolició de la directiva de retorn de 2008, que permet l’expulsió de persones migrades extracomunitàries, el seu ingrés en Centres d’Internament per a Estrangers (CIEs) o la repatriació de menors d’edat. Per últim, les entitats exigeixen també la dimissió del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, a qui fan responsable de les 15 morts a Ceuta i l’acusen d’haver mentit sobre la tragèdia. 2013: 2.360 persones migrades mortes a les fronteres de la UE Roger Surroca, coordinador de l’acció directa i militant de JEV, ha recordat que “el 2013 van morir 2.360 persones a les fronteres europees” a causa que, segons ha explicat, “la Unió Europea ha augmentat les mesures de control frontereres, endurint la seva política de immigració a base d’abandonar els seus principis fundacionals de respecte als Drets Humans”. Com a exemples de la manca de respecte pels Drets Humans de la UE, Surroca ha recordat quatre episodis recents: la tragèdia de Lampedusa, la reinstal·lació de concertines (fulles que causen profunds talls) a les tanques de Ceuta i Melilla, la mort d’Alik al CIE de la Zona Franca de Barcelona i les 15 morts de Ceuta, on la Guàrdia Civil va utilitzar material antidisturbis contra persones que eren a l’aigua. “La gent jove a Catalunya i arreu de l’Estat està emigrant per intentar construir un projecte de vida lluny d’aquí, on moltes i molts joves no podem fer-ho”, ha reflexionat Surroca. “Quin tracte esperem rebre i quin és el tracte que estem donant nosaltres?”. “La pobresa extrema, la violència i la necessitat de trobar una vida millor, obliga a creuar fronteres de forma desesperada. Cap de les mesures que denunciem evitaran la immigració, però són profundament inhumanes “, ha conclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.