Primera nit política a l’espai social de Barcelona en Comú

El passat 14 de gener Joves Ecosocialistes vam acompanyar a Joves Barcelona en Comú en la seva primera Nit Política a l’Espai Social. La va protagonitzar Laura Perez, tinenta d’alcaldia de Barcelona, parlant sobre feminisme des d’una perspectiva municipalista.

En primer lloc, es va parlar de feminismes i de com les cures són claus i fonamentals en el dia a dia de les nostres polítiques públiques. També, la Laura va posar el debat de l’estat de la prostitució a la taula, argumentant com afecten les lleis a les persones que l’exerceixen i com fer, des de les polítiques públiques, que no es vulnerin els seus drets ni la seva situació encara més.

D’altra banda, es va parlar sobre els avenços que s’han fet en matèria d’igualtat, tant des dels carrers com des de les institucions. “Les institucions han de promoure lleis que garanteixin la igualtat, i el carrer ha de continuar acompanyant aquest procés fent sentir la seva veu”. 

Aquest discurs ha estat un espai de debat i reflexió per formar-nos en feminisme institucional, una branca que requereix gran atenció en les nostres polítiques públiques per aconseguir igualtat en les lleis catalanes.