Consell Nacional del 19 de juny

Joves Ecosocialistes va celebrar el passat diumenge 19 de juny el darrer Consell Nacional del curs polític, el seu màxim òrgan de direcció i de decisió entre Assemblees Nacionals, a la seu de Catalunya en Comú. En aquesta ocasió, i en tant que es van tractar temes referents a la proposta d’esdevenir l’espai polític juvenil referent de Catalunya En Comú, es va convidar a la secretària d’organització d’aquest partit polític, l’Agnès Petit. L’entitat continua així consolidant-se com l’organització juvenil política referent en l’àmbit ecosocialista.

Des d’aquesta perspectiva, es va encetar el debat amb l’informe polític, el qual emmarca el context de la sessió analitzant quina és la situació i la narrativa política, social i cultural tant en l’àmbit nacional, estatal, europeu com internacional. Aquí es van destacar notícies com la situació dels Jocs Olímpics d’Hivern, quan el COE anuncia rebutjar la candidatura de Catalunya, o les eleccions presidencials a Colòmbia, on el Pacto Histórico s’erigeix en la possibilitat de trencar d’un cop amb els Governs neoliberals i conservadors que han existit sempre al país.

Durant el Consell Nacional es va fer traspàs i valoració de tres de les activitats més rellevants per l’espai polític, que són el Ple Monogràfic d’Emancipació Juvenil al Parlament de Catalunya, les jornades formatives d’Horitzó Ecosocial i l’Assemblea de la Federation of Young European Greens. En general es va fer una valoració molt positiva de les tres, i es va destacar l’augment de presència i incidència política institucional per part de l’organització.

En l’espai es va recordar que el proper dia 2 de juliol tindrà lloc el Renfadats Fest, festival políticomusical de denúncia dels problemes estructurals de la mobilitat a Premià de Mar. També, i amb gran rellevància, que els propers 15, 16 i 17 de juliol tindrà lloc la Trobada d’Estiu Enric Pubill a Cubelles, a la casa de colònies de Can Foix.

Més enllà d’això, el punt central d’aquest Consell Nacional va ser el d’erigir Joves Ecosocialistes en l’espai juvenil referent de Catalunya en Comú de manera formal i efectiva. En aquest sentit vam intervenir l’Agnès Petit i el coordinador nacional de Joves, el Daniel Sosa. Amb això, es va aprovar el document d’Esdevenir l’espai jove de CatComú, document el qual cerca la consolidació de l’espai i marca les fases i fites a seguir en aquest sentit.

També aquí es van presentar tres resolucions; contra la nova terminal de creuers, sobre el decreixement i sobre el blindatge dels drets sexuals i reproductius. 

Les tres resolucions presentades són: