Cultura i memòria històrica

A Joves d’Esquerra Verda considerem que la cultura ha de ser una via d’expressió individual i col·lectiva i alhora una eina per la cohesió social. No entenem la cultura com un espai tancat i reservat a determinades elits, sinó com quelcom canviant que necessita de la participació de totes les persones tant a l’hora de crear cultura com a los l’hora d’accedir-hi. Per això mateix en aquesta sectorial treballem un discurs que busca dignificar tant el rol de qui crea com de qui vol accedir, ja que considerem que limitar qualsevol d’aquestes dues vessants suposaria perpetuar les desigualtats socials i les injustícies.

En aquesta sectorial també treballem tot allò relacionat amb la recuperació de la memòria històrica del nostre país i de la nostra tradició política. De la mateixa manera que passa amb poder crear i accedir a la cultura lliurement, conéixer la nostra història és també un símptoma de democràcia. Considerem que és essencial fer justícia amb el passat, i el primer pas per fer-ho és valorar i no oblidar la nostra històra.

En definitiva, l’objectiu de la sectorial és reivindicar la necessitat d’un present i un futur on les persones siguem capaces d’expressar-nos, comunicar-nos i compartir a través de la cultura i, alhora, no oblidar que és indispensable reparar lea injustícies del passat per caminar cap una societat plenament democràtica.

Troba’ns a cultura@joves.cat!