Llibertats Sexuals

La sectorial és un grup obert a totes les persones de Joves d’Esquerra Verda que vulguin reivindicar els drets del col·lectiu LGBTI+ (lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals) i acabar amb les opressions del sistema heteropatriarcal en què vivim. L’objectiu del grup és lluitar contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i qüestionar(-nos) els esquemes tradicionals de gènere i orientació sexual.

Molts cops s’argumenta que ja s’ha arribat a un alt grau d’igualtat legal i que “ja no fa falta fer bandera”, i és cert que s’han fet molts avenços en el reconeixement legal de drets LGBTI+, però cal que mirem més enllà. Segueixen havent-hi unes normes socials i unes categories molt rígides respecte del gènere i la sexualitat que ens quadriculen, ens jerarquitzen i estigmatitzen a qui surt de la norma. La prova d’això són les agressions masclistes i LGBTI-fòbiques que patim a diari.

A Joves d’Esquerra Verda sabem que la lluita contra l’opressió heteropatriarcal és política, és essencial i és de tots i de totes, perquè acabar amb l’heteropatriarcat allibera a les dones i el col·lectiu LGBTI+ però finalment ens fa a tots i totes, en conjunt, més lliures.

Troba’ns a llibertatssexuals@joves.cat!