Migracions i antiracisme

Els moviments migratoris són tan antics com la pròpia humanitat, aspecte que queda ben palès en la diversitat cultural existent en bona part de les societats contemporànies. Sense anar més lluny, a Catalunya hi viuen persones de més de 160 nacionalitats diferents, es parlen més de 200 llengües i hi ha representades 13 confessions religioses.

Ara bé, aquesta diversitat cultural tan sols és una conseqüència d’uns fluxos migratoris que impliquen moltes altres qüestions. Per exemple, quines són les causes que cada dia porten a milers de persones a marxar del seu país? Què podem fer des de Catalunya per acabar amb les problemàtiques que provoquen migracions forçoses? És migrar un dret fonamental? Tothom que viu a Catalunya hauria de tenir dret a votar i ser escollit en unes eleccions?

Aquestes són algunes de les qüestions que tractem a la sectorial de Migracions i Antiracisme, on entenem la participació política com una via d’empoderament necessària per posar fi a totes aquelles polítiques racistes que avui dia queden reflectides en l’existència dels CIE, les morts al Mediterrani o les traves burocràtiques per accedir a la nacionalitat espanyola. A la sectorial treballem a partir del debat, la reflexió i la participació en moviments socials com Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, l’Aixada Antiracista o Stop Mare Mortum, entre d’altres, buscant sempre l’empoderament del jovent com a motor del canvi.

Troba’ns a migracions@joves.cat!