JEV condemna que el Govern vulgui acabar amb la democràcia universitària

Joves d’Esquerra Verda-JEV s’ha posicionat en contra del document de treball elaborat per la Comissió de Governança Universitària. Aquesta, formada per deu “experts” nomenats pel secretari d’Universitats, el democristià Antoni Castellà, proposa un canvi total de l’estructura de les universitats que afectaria de manera molt negativa la democràcia interna dels centres. També tindria un impacte molt perniciós per a la participació estudiantil en aquestes, ja que les i els estudiants només podrien participar a un dels tres nous òrgans creats per la Comissió. El que la Comissió pretén és substituir els actuals òrgans per uns altres: el Patronat, el Consell Executiu i el Senat. D’una banda, el Patronat estaria format per 15 membres, la meitat dels quals escollits per la Generalitat, amb capacitat per fixar l’estratègia de la universitat, aprovar-ne el pressupost i nomenar el rector. Alhora, el rector (que presidiria el Consell Executiu) només hauria d’executar les decisions preses al Patronat. Finalment, només hi hauria intervenció estudiantil al Senat, el 20% de membres del qual serien estudiants, essent , però, un òrgan buit de capacitat decisòria. La responsable d’Universitats de JEV, Sara Ledesma, ha afirmat que “l’esquerra verda transformadora entén la Universitat no només com un espai d’aprenentatge, sinó també de governança democràtica i de participació estudiantil”. “Res d’això”, ha dit, “entra a l’agenda del Govern de la Generalitat.” Joves d’Esquerra Verda forma i formarà part de la batalla estudiantil contra les mesures d’austeritat econòmica i democràtica que Convergència i Unió (CIU) porta any i mig promovent des del Govern.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *