JEV de Barcelona proposa crear una T-Any i una nova T-Jove per incrementar l’ús del transport públic

L’organització juvenil reclama a través del grup municipal d’ICV-EUiA un “viratge en les seves polítiques d’incentiu al cotxe i de maltracte del transport públic” Joves d’Esquerra Verda-JEV de Barcelona defensa la creació de dos nous títols de transport públic, una T-Any i una nova T-Jove, que “suposarien un avenç cap a la lògica de les tarifes planes i la tarifació social, i contribuirien a incrementar l’ús del transport públic, a fidelitzar usuaris i afavoririen la sostenibilitat del sistema”, segons el president del grup municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà. Gomà ha reclamat al govern municipal un “viratge” en les seves polítiques “d’incentiu a la mobilitat privada i maltracte al transport públic”, recordant com “aquest any hem viscut un increment abusiu de tarifes, acompanyat d’una retallada en els serveis, mentre es desgravava l’ús del cotxe”. “Cal capgirar aquesta lògica”, ha assegurat el president d’ICV-EUiA al Consistori, reclamant a Trias el suport de CiU a la creació d’aquests nous títols. “La T-Any tindria un cost de 400 euros per a una zona, amb viatges il·limitats i possibilitat de pagament fraccionat”, el que suposaria “un estalvi d’un 25% sobre el cost actual de quatre T-Trimestre”, ha explicat Gomà. La T-Jove “representaria un estalvi molt superior”, ja que ICV-EUiA proposa per als menors de 30 anys un títol per a 6 zones amb viatges il·limitats i un cost de 300 euros anuals, “quan avui una opció equivalent s’enfila als 1.200 euros anuals”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.