JEV denuncia que Gallardón i el PP volen la submissió de les dones en una societat masclista

L’organització juvenil diu que el ministre de Justícia se suma a la moda lamentable d’enviar joves a Londres condemnant les dones que tinguin necessitat d’avortar en un futur a haver de marxar fora del nostre país Des de Joves d’Esquerra Verda-JEV volem mostrar el nostre rebuig absolut a les declaracions efectuades aquest cap de setmana pel ministre Alberto Ruiz-Gallardón en relació amb la seva nova proposta de la llei de l’avortament on, d’entre altres passos enrere, en destaca el fet que la malformació del fetus no serà un supòsit per a l’avortament. Ha quedat clar des de la seva formació que el Govern espanyol vol un sistema més restrictiu amb el retorn a una llei de supòsits i exigint el permís dels pares a les noies de 16 i 17 anys. Cal destacar que des del 2010 tenim una llei de terminis similar a la de molts països europeus, que permet a les dones decidir lliurement sobre la seva maternitat fins a la setmana 14 de gestació, ampliant el termini fins a la setmana 22 en cas de malformació o risc per a la dona, i fins al final de la gestació en el cas de malformacions incompatibles amb la vida. JEV valorem aquesta llei com una conquesta feminista, tot i que en reclamem una de més valenta que permeti a les dones decidir lliurement fins a la setmana 22 de gestació, quan comença la viabilitat fetal. Defensem l’autonomia de les dones en un moment tan dificil com és el d’afrontar un embaràs no desitjat i haver de decidir interrompre’l, per la qual cosa retornar al sistema de supòsits en què les dones ens hem de justificar suposa un retrocés que no podem permetre. “Senyor Gallardón, una llei més restrictiva no disminueix el nombre d’avortaments, de fet amb la nova llei de terminis aquests no s’han disparat. En canvi, les restriccions sí que dificulten l’accés a la IVE i el fan més injust”, ha recordat la responsable de Gènere i Dona Jove, Judit Terés. També pot empènyer moltes dones a avortar per altres vies més insegures, criminalitzant-les a elles i als professionals. Actualment milers de dones al món moren en avortaments clandestins, i considerem que és una prioritat la protecció de la salut d’aquestes dones. En aquest sentit, la Coordinació Nacional de JEV, Pau Planelles i Anna Rovira, denuncia que Gallardón i el PP volen la submissió de les dones en una societat masclista, sumant-se a la moda lamentable que va iniciar el conseller de Treball de CIU, Francesc Xavier Mena, enviant joves a Londres a servir cafès, ara també amb les dones que tinguin necessitat d’avortar en un futur fora de Catalunya i l’Estat espanyol.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *