JEV denuncia que Mas i Puig criminalitzen la ciutadania amb onades paral·leles de retallades i repressió

L’organització juvenil denuncia que avui s’estan produint noves detencions per la vaga general del 29 de març, entre les quals la del cantant Pau Llonch, i les qualifica de “polítiques” En un moment de conflictivitat social com l’actual, on els mercats se sobreposen al benestar de les persones, davant de les injustícies i un sistema que ha esdevingut caduc, les persones es mobilitzen tant col·lectivament com individualment per mostrar disconformitat i reclamar canvis que esdevinguin solucions, tant als seus problemes actuals com als futurs. Davant d’aquesta situació, les institucions, governades majoritàriament per la dreta més rància, blinden un Estat injust i amb conseqüències nefastes per a la ciutadania que busca en les mobilitzacions un mecanisme de canvi real. Arran de les mobilitzacions de la vaga general del passat 29 de març, el Govern ha posat en marxa l’enduriment del Codi Penal per tal de considerar destrosses al mobiliari urbà com a “Kale Borroka”, acompanyat d’una criminalització de les persones organitzades que lluiten dia a dia per tal de transformar la societat. En la mateixa línia, el Govern del Partit Popular (amb el suport de Convergència i Unió) pretén que la resistència passiva esdevingui també un delicte tipificat eliminant, així, una forma de reivindicació històrica que té les arrels en els líders pacifistes com Gandhi i Luter King. Joves d’Esquerra Verda entenem l’origen d’aquestes propostes de llei com a exemples de repressió a aquelles persones que lluiten contra les imposicions del mercat, és a dir, contra la creació d’un Estat Neoliberal i la destrucció definitiva de l’Estat del Benestar. Aquestes repressions han estat exercides a persones que varen participar a la Vaga General. Com a exemples clars en trobem els casos de l’Isma i el Dani, la Laura, el Xavier o l’Andreu i el Rubén. La persecució, però, no es limita a aquests companys i companyes mencionades, sinó que avui, dimecres 18 de juliol de 2012, els Mossos d’Esquadra estan fent noves detencions arran d’aquella protesta legal, massiva i majoritàriament pacífica. JEV denuncia que el Govern d’Artur Mas criminalitza la ciutadania amb onades paral·leles de retallades i repressió, amb el conseller d’Interior, Felip Puig, al capdavant dels nous arrestos a la ciutat de Sabadell d’almenys 6 persones, entre les quals el cantant i activista de la PAH Pau Llonch, qui va participar fa pocs dies a la Trobada d’Estiu Miguel Núñez. Davant d’aquests fets, JEV torna a demanar: – Una mobilització ciutadana massiva i reivindicativa demà, 19 de juliol. – La dimissió del conseller d’Interior, Felip Puig, així com la del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, per criminalitzar les mobilitzacions ciutadanes, reprimint-les i amb la intenció d’endurir el Codi Penal, fet que ens aproxima a un Estat policíac. Sense aquesta condició no es pot iniciar una democratització de la policia. – L’absolució de totes aquelles persones amb condemnes penals durant la Vaga General. En cap cas, aquestes persones no han de pagar els fets amb presó, ja que la majoria són acusades per danys materials i aquest no és un delicte que comporti empresonament preventiu. – Suport a totes aquelles persones detingudes injustament, com són els casos detallats anteriorment, i la seva absolució. – L’eliminació dels fitxers obscurs dels Mossos d’Esquadra, els quals tenen identificades persones sense cap tipus de fonament legal.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.