JEV participa en la campanya “Totes i tots som Unitat contra el Feixisme i el Racisme”

Aquest diumenge diversos membres de l’organització política juvenil han donat suport a la roda de premsa convocada a la plaça d’Espanya de Barcelona per commemorar un any de la matança d’Utoya La matança d’Utoya s’ha convertit en una efemèride que vol recordar una vegada més el perill que representa l’auge progressiu de l’extrema dreta a Europa i també a casa nostra. Durant la roda de premsa celebrada aquest diumenge al migdia a la plaça d’Espanya de la capital catalana, s’ha visualitzat la diversitat i pluralitat de suports que té el moviment UCFR entre la societat civil i la política, rebutjant així l’intent de criminalitzar militants i simpatitzants antiracistes per part de l’ultradreta. A la roda de premsa s’ha recordat la campanya en contra del centre neonazi del Clot, on s’ha aconseguit que la Regidoria de Districte els negui la llicència d’activitat, o les agressions violentes a Manresa per part de grups feixistes. El responsable d’Immigració de Joves d’Esquerra Verda-JEV i activista d’UCFR, Roger Molinas, ha estat l’encarregat de denunciar davant dels mitjans la implicació de PxC en el lluïment de símbols i salutacions nazis i agressions racistes viscudes a la mateixa plaça per part de regidors de PxC amb motiu de les celebracions de l’Eurocopa. Finalment, des de JEV també volem assenyalar que des de la via institucional s’està fent front al feixisme, amb diverses resolucions a la Comissió d’Interior presentades per ICV-EUiA instant a investigar les connexions entre PxC i grups neonazis, així com la moció presentada a l’Hospitalet, també per Iniciativa, instant a reprendre el regidor de PxC que va fer salutacions feixistes a la plaça d’Espanya.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *