JEV condemna el desmantellament de la democràcia local impulsat pel govern de Rajoy

Joves d’Esquerra Verda ha manifestat avui el seu rebuig a la reforma de Llei de Bases del Règim Local proposada pel govern central. En virtut d’aquesta, es reduiran les competències i els recursos dels municipis, perdent-se per tant serveis prestats pels ens locals, es reforçarà el paper de les Diputacions i es davaluarà la democràcia de l’estat. Anna Martin i Gerard Domínguez, responsables de l’àmbit de Municipalisme de l’organització juvenil, han assenyalat que “la reforma del govern vulnera l’autonomia local i el principi de subsidiarietat”. “Es fa”, afirmen “apel·lant a motius econòmics en virtut de la Llei d’Estabilitat Pressupostària, sense donar cap importància a la cohesió social i territorial que els Ajuntaments i les comarques proveeixen”. “La mesura avança cap a un model encara més dèbil de democràcia en que les bones pràctiques dels Ajuntaments quedaran afeblides, i novament és la ciutadania qui paga els excessos d’una minoria especuladora, irresponsable i que s’ha enriquit amb la crisi” consideren. Joves d’Esquerra Verda, com també fa i Iniciativa per Catalunya Verds, exigeixen que les polítiques de lluita contra la crisi deixin d’assumir les tesis de l’austeritat per l’austeritat i adquireixin una dimensió que serveixi per a sortir-ne. “Una fiscalitat justa, basada en el principi de progressivitat i en la lluita contra el frau fiscal, és clau per aconseguir sortir de la crisi i sortir-ne totes i tots, sense que ningú quedi pel camí”, ha dit Anna Martin.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *