Joves d’Esquerra Verda dóna la benvinguda al veler Estelle, la III Flotilla de la Llibertat

Aquest diumenge va atracar al Port del Fòrum de Barcelona el veler Estelle, el qual torna a navegar direcció Gaza amb l’objectiu de posar fi al bloqueig que pateix la població palestina de la regió. Una delegació de Joves d’Esquerra Verda encapçalada per la responsable de Moviments Socials i Cooperació, Júlia Boada, va donar la benvinguda al veler Estelle per expressar “el recolzament total de JEV a la lluita del poble palestí i donar suport a la tripulació que es dirigeix cap a Gaza per tal de fer arribar material humanitari als milers de palestins i palestines que viuen en una situació constant de vulneració dels drets humans”. L’Estelle és el tercer vaixell amb aquest objectiu, ja que el primer, el Mavi Marmara, va ser assaltat el maig del 2010 per l’exèrcit israelià causant desenes de ferits i nou morts, i el Gernika, el segon vaixell que el juliol de 2011 es dirigia amb la mateixa intenció cap a Gaza, va ser retingut per el Govern Grec a petició del Govern d’Israel, impedint que arribés a Gaza. Tant la tripulació, com les desenes d’entitats i la societat civil que ha participat en la benvinguda de l’Estelle confien que aquest cop podran arribar a Gaza per a donar les tones de material d’ajuda humanitària (sobretot material de construcció i material escolar) als milers de palestins que viuen sota un bloqueig i opressió total efectuat pel Govern Sionista de l’Estat d’Israel i amb la indiferència de la Comunitat Internacional. L’Estelle continuarà el seu trajecte cap a Gaza demà però fins llavors hi ha múltiples activitats programades així com la possibilitat de visitar el vaixell, un veler amb més de 90 anys comprat per amb els diners recaptats per la campanya “Rumb a Gaza” i aportats per milers de ciutadans, ciutadanes i entitats d’arreu del món.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.