Joves d’Esquerra Verda assisteix al 24è homenatge al guerriller

Aquest cap de setmana, una delegació de l’organització política juvenil encapçalada per Anna Rovira, coordinadora nacional, ha participat a la sortida que anualment organitza l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme per anar a homenatjar els guerrillers antifranquistes davant de l’únic monument que hi ha a l’Estat dedicat a ells. A la sortida i a l’homenatge hi han participat diverses persones destacades en la lluita antifranquista, entre ells alguns guerrillers com Lluís Martí Bielsa, així com gent que lluita per la recuperació de la memòria democràtica, com Carlos Jiménez Villarejo, qui ha fet, també, una xerrada sobre legislació i memòria. Anna Rovira ha destacat la importància de seguir homenatjant i reivindicant la memòria dels guerrillers, sovint oblidats al nostre país, ja que ells també van formar part de la lluita contra la dictadura. “és imprescindible que recuperem la seva memòria i dignifiquem la seva lluita, que fem justícia”, ha declarat, i ha afegit que, “la crisi no pot servir d’excusa per eliminar les polítiques de memòria, tal i com pretén el govern de Mariano Rajoy”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *