JEV participa a la XIV Trobada del Triangle Jove

Anna Martín, responsable de municipalisme i membre de l’Equip Coordinador Nacional de JEV, i Gabino Martinez, coordinador de JEV Camp de Tarragona i president del Consell Nacional, han estat els encarregats de representar l’organització política juvenil dins de la Trobada del Triangle Jove, l’instrument de coordinació entre el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el recentment desaparegut Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). La Trobada va començar amb la ponència del Raimundo Viejo, autor del llibre “Les raons dels indignats” on es va poder debatre la situació de canvi social i mobilitzacions ciutadanes arreu del país. El matí del dissabte va servir per reflexionar sobre la situació actual, en el context de crisi, dels consells de joventut que integren el Triangle. Algunes de les reflexions debatudes durant el torn obert de paraules giraven entorn de com millorar la gestió dels mateixos i com relacionar-se amb els nous moviments socials sorgits, especialment al voltant del 15M. El Triangle també va servir per presentar exemples de bones pràctiques per part de diferents col·lectius, entre els quals cal destacar Melderomer, del País Valencià, que ha servit per donar cobertura audiovisual de manifestacions i activitats que queden al marge dels mitjans de comunicació tradicionals, o la Coordinadora Laboral i de Suport Mutu del 15M, una assemblea mensual barcelonina. L’eix central de la Trobada va culminar amb la gravació del vídeo de la campanya que reclamava que es facin els passos immediats necessaris per rectificar les polítiques d’ofegament de l’associacionisme i la participació juvenil que deixen entreveure una voluntat d’adormir la capacitat qüestionadora i transformadora de la gent jove, tal i com recollia la declaració de la mateixa trobada. Des de Joves d’Esquerra Verda es valora molt positivament la participació en aquests espais que són un punt de trobada entre diferents entitats de diversos territoris que tenen com a punt comú el treball i la dinamització del teixit associatiu juvenil.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *