“No tenim nicinc per pagar el Bicing”, acció de JEV-Barcelona

Joves d’Esquerra Verda de Barcelona ha denunciat avui “l’augment abusiu” de la tarifa anual del Bicing en una acció davant les oficines d’atenció al client que té aquest servei municipal. L’acte ha comptat amb la presència del coordinador nacional i candidat jove d’ICV-EUiA a les eleccions al Parlament, Pau Planelles, i amb el president del grup municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà. L’acció –en què representants de JEV han embolicat amb paper daurat una de les bicicletes per simbolitzar-ne el seu encariment desmesurat– s’emmarca en la campanya que ha iniciat l’organització juvenil sota el lema “No tenim ni cinc per pagar el Bicing’, que preveu també una recollida de signatures contra l’augment de l’abonament anual en un 116%. Ricard Gomà ha recordat que “la setmana passada dues comissions de l’Ajuntament van aprovar la retirada de les noves tarifes” a instàncies d’ICV-EUiA, per la qual cosa el president de la coalició interpel·larà en el Consell Plenari de divendres a l’alcalde perquè acati la “lògica democràtica” i “no s’enroqui, rectifiqui, reconegui el seu error i garanteixi que aquest malson que suposa l’encariment abusiu del Bicing no s’arribi a fer efectiu”. Segons ha afegit Gomà, “el teixit social també li ha dit amb contundència” al govern de CiU que “ha de deixar aquesta proposta al calaix”. Per Gomà, “el Bicing no és un programa prescindible de lloguer de bicicletes, és un servei de transport públic i una aportació fonamental a la mobilitat ecològica”. “El model tarifari hauria d’incentivar el seu ús habitual, tot el contrari del que fa la proposta de CiU, que pretén que Barcelona tingui un servei de Bicing 3 cops més car que a Paris o el doble que a Londres”. El coordinador nacional de JEV, Pau Planelles, ha qualificat aquesta pretensió del govern municipal d'”agressió de la dreta contra el transport públic i la mobilitat sostenible”, recordant que la proposta d’encariment del Bicing coincideix amb “increments continuats en els abonaments de transport públic” i mesures de foment a la mobilitat privada. Per aquest motiu Joves d’Esquerra Verda participarà a la bicicletada unitària de rebuig d’aquests increments el proper divendres al vespre.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.