JEV reivindica l’educació pública a la manifestació convocada pel MUCE

Joves d’Esquerra Verda ha assistit aquesta tarda a la manifestació en contra de les retallades abusives que està patint l’educació pública. Sota el lema “Per l’educació pública a Catalunya, cap retallada!” l’organització juvenil ha sortit al carrer per defensar un model d’escola pública i de qualitat que el govern de Convergència i Unió s’està carregant amb les seves “mesures d’austeritat”. Milers de persones han donat suport a la manifestació convocada per el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa de Catalunya) i la marea groga s’ha deixat veure arreu del centre de Barcelona. La protesta ha demanat la retirada de les polítiques educatives del govern de Mas exigint que les baixes del professorat es cobreixin des del primer dia (i no a partir de l’onzé dia lectiu tal i com ha establert la conselleria), que es pagui la totalitat del sou al substituts i substitutes (ja que ara només s’abona el 85%), la reducció del ràtio d’alumnes per classe que aquest any ha augmentat o la disminució d’hores lectives del professorat (que aquest curs ha augmentat perquè suposa una reducció en la contractació de més docents). “Les retallades afecten molt negativament a l’educació pública de Catalunya, ja que la seva qualitat es veu greument perjudicada”, ha afirmat Sara Ledesma, responsable d’educació i universitats de Joves d’Esquerra Verda. “Cal que les eleccions del dia 25 de novembre també posin sobre la taula aquests 21 mesos de retallades a l’educació pública del nostre país”, ha continuat Ledesma. “S’ha de recordar que el president Mas ja va advertir que les retallades continuarien després de les eleccions i no ens ho podem permetre”, ha conclòs.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *