JEV participa a l’homenatge a les Brigades Internacionals

Joves d’Esquerra Verda va assistir el passat dissabte a l’homenatge a les brigades internacionals que va tenir lloc al barri del Carmel de Barcelona. Les Brigades Internacionals va ser una unitat militar formada per voluntaris i voluntàries de l’esquerra d’arreu del món que va venir a combatre a la Guerra Civil contra Franco i el feixisme. Van ser un total de 59.000 voluntaris provinents de 54 països dels quals 35.000 van entrar en combat, on moririen uns 10.000. L’acte va estar caracteritzat pel bon ambient, l’emotivitat, la música de “Más val tarde que nunca” i els parlaments de les diverses autoritats. En paraules de la responsable de la sectorial de cultura i memòria històrica de JEV, Júlia Mas, “les Brigades Internacionals van ser la plasmació de la lluita per la llibertat i la democràcia arreu del món”. Entre els diversos parlaments va destacar Lluís Martí Bielsa, president d’honor de l’Associació d’Amics de les Brigades Internacionals, que va recordar que la Guerra Civil va ser una guerra contra el feixisme. Finalment l’acte va concloure amb la tradicional ofrena floral al monument “David i Goliat”. En paraules de Júlia Mas “aquests actes no només serveixen per retre un més que merescut i just homenatge a aquells que van venir a combatre el feixisme i a ajudar la República. és un acte que va molt més en enllà i que realment pretén restablir la dignitat, l’honor i la memòria d’aquelles persones que van patir les conseqüències del cop d’Estat, la qual encara no ha estat restablerta”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.