JEV s’oposa a la privatització d’Aigües Ter-Llobregat

Ahir coneixíem l’adjudicació d’ATLL (Aigües Ter-Llobregat) a l’empresa Acciona. El govern de la Generalitat -ara en funcions- no s’ha esperat ni a després de les eleccions per a efectuar la major privatització del servei de gestió d’aigües de Catalunya pels pròxims 50 anys, hipotecant així el futur de les properes generacions en una passa irreversible. Mentre CIU predica la construcció d’estructures d’estat, el cert és que els fets contradiuen un cop més el seu discurs, ja que privatitzen un bé comú com és l’aigua, adjudicant la seva gestió a empreses privades que només busquen el benefici. Passaran molts anys fins que poguem tornar a veure aquest bé del poble en mans públiques. Aquesta nova privatització queda enmarcada en la clara ofensiva neoliberal de l’autoanomenat govern dels millors de desmantellar l’estat de benestar a través de la destrucció del teixit públic de serveis i gestió. A l’evident privatització i desmantellament gradual de la sanitat pública i l’educació, hem d’afegir-hi avui la gestió de les aigües, que com amb la liberalització del sector energètic, tindrà un ràpid impacte en les famílies amb un augment de més d’un 15% en la seva factura de l’aigua. Per aquests motius, des de Joves d’Esquerra Verda ens oposem radicalment al desmantellament de les estructures de l’estat de benestar i del teixit empresarial públic amb l’onada privatitzadora del govern d’Artur Mas, i exigim al govern de la Generalitat que aturi immediatament tots els processos de privatització en marxa a Catalunya.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *