Front comú al Vallès Oriental per la vaga general

En motiu de la vaga general convocada el proper 14 de novembre a diversos països del sud d’Europa, les organitzacions juvenils dels sindicats UGT i CCOO, Avalot i Acció Jove-CCOO, la JSC del Vallès Oriental i Joves d’Esquerra Verda, van organitzar una xerrada-debat el passat divendres dia 2 de Novembre a les 19h a la Sala d’Actes de CCOOde Granollers. L’acte va comptar amb la presència de Dani García (secretari general d’Avalot-UGT) i Aina Vidal (coordinadora nacional d’Acció Jove-CCOO), que ens van explicar amb detall els motius de la vaga general, els efectes de la situació actual sobre el jovent i la necessitat de què els i les joves del Vallès Oriental facin vaga aquest 14-N. Durant la trobada van tractar temes que afecten a la joventut treballadora com l’increment de les taxes universitàries i d’FP, la salvatge reforma laboral, el 53% d’atur juvenil, etc., que són els principals motius per sumar-nos a aquestes mobilitzacions. Dani García (Avalot-UGT) va apuntar que “aquesta vaga ja és històrica, és la primera de la història que ha aconseguit organitzar a les diferents tradicions sindicals d’Espanya, Portugal, Itàlia i Grècia per anar tots junts a la vaga general”. Per a Aina Vidal (Acció Jove-CCOO), “la vaga general del 14-N és un pas més de la mobilització i la lluita social per recuperar la dignitat i els drets socials i laborals que la dreta més salvatge ens està robant”. Marc Collado (JEV) apuntava que “no hi ha lloc a la resignació, si no els aturem la precarietat d’avui per als joves serà en un futur tota una societat sense drets, pel nostre futur hem d’aturar-ho tot el 14-N”. L’acte va comptar amb la participació d’una trentena de persones que després de les intervencions van debatre sobre la lluita pels drets socials i laborals, que en el darrer any s’estan perdent degut a les reformes neoliberals dels governs del PP a Espanya, i de CIU a Catalunya.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.