Mònica Oltra: “Al neoliberalisme la democràcia li sobra”

Mònica Oltra, diputada a les Corts valencianes i Joan Herrera, cap de llista nacional, han participar juntament amb Hortènsia Grau en una acte de Joves d’Esquerra Verda a la URV. Oltra creu que el debat sobre la independència s’ha d’estendre també als afers econòmics i socials, mentre Herrera reclama exigir responsabilitats als causants de la crisi. Oltra s’ha queixat de la “campanya esotèrica” que duen a terme CiU i el PP, centrada en el fet nacional, mentre les condicions de vida de la població empitjoren constantment, i ha afegit que “necessitem moltes independències, encara que només se’n parli d’una. Hem de ser independents del mercat, i hem de tenir també independència energètica, per exemple”. La diputada valenciana s’ha queixat de la por que s’intenta transmetre a la població “perquè no reaccioni davant el que està passant”, i ha qualificat “d’il·legítima” la major part del deute, perquè ha estat generat per l’especulació financera i no pas pels serveis públics que ara es retallen. “Quan governem no pagarem cap deute il·legítim, perquè a aquest país el sostenim les classes baixes i mitjanes. Al neoliberalisme, la democràcia li molesta”, ha afegit. Joan Herrera, per la seva banda, ha remarcat que “els que han fet la reforma laboral no han estat capaços de crear cap lloc de treball”, i ha posat l’accent durant la seva intervenció en la paraula “fraternitat, que ha definit com “ser al costat del patiment de la gent. Aquest país, que s’emociona per tantes coses, no es pot emocionar en veure el dolor que s’està causant?”. El secretari general d’ICV ha acusat CiU de promoure polítiques de duresa social, com ara la reforma del PIRMI que va deixar sense recursos persones en extrema necessitat. Hortènsia Grau, Mònica Oltra i Joan Herrera han reclamat un seguiment massiu de la vaga general de demà, perquè “el combat principal el tenim demà al carrer. Cal una gran mobilització, i després cal que aquesta mobilització tingui la seva expressió política, perquè si no, tot seguirà igual. Hem de derrotar una CiU profundament neoliberal”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *