JEV condemna els bombardejos contra la Franja de Gaza

Joves d’Esquerra Verda condemna fermament els atacs que està patint la franja de Gaza. En els últims dos dies han mort una vintena de persones a la franja de Gaza (entre elles dos menors d’edat), i tres a Israel. Feia quatre anys que no es vivia una situació tal de violència a la zona, des de que a finals de 2008 l’Estat sionista d’Israel iniciés l’anomenada Operació Plom Fos en la qual van morir 1400 civils palestins. L’exèrcit israelià prepara una incursió terrestre a la Franja i ha ordenat la mobilització de 16000 reservistes. Aquesta decisió només farà augmentar l’escalada de violència i provocarà la mort de civils palestins, la majoria menors d’edat i refugiats que viuen a la Franja. La impunitat total amb la que actua el Govern sionista israelià davant la passivitat de la comunitat internacional ha de ser durament condemnada per la ciutadania i la societat civil. Fa escassament un mes ens trobàvem davant una situació d’impunitat total similar: l’Estelle, un veler carregat amb ajuda humanitària que havia fet escala als principals ports europeus i que tenia l’objectiu d’arribar a Gaza per tal d’alleugerar el bloqueig i l’opressió total en la que viuen milers de palestins sota el domini del govern fionista de l’Estat d’Israel, era abordada en aigües internacionals, remolcant el veler a un port isrealià, confiscant l’ajuda humanitària i detenint a la tripulació. Joves d’Esquerra Verda exigim la fi dels crims de guerra que perpetua l’exèrcit israelià i demana al govern espanyol que trenqui les relacions diplomàtiques, de cooperació i comercials amb l’Estat d’Israel, alhora que s’adoptin mesures per a processar els responsables d’aquest genocidi que sembla que no pugui tenir fi. Per tot això ens sumem a la convocatòria que fa la Red Solidaria contra la Ocupación Palestina (RESCOP) a concentrar-nos a demà dissabte 17 de novembre a les 12h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per condemnar l’ofensiva de l’exèrcit israelià sobre la població civil palestina. També hi ha mobilitzacions a altres ciutats catalanes, encara per confirmar.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *