Crida a la gent jove per construir un futur digne el proper 25N

Joves d’Esquerra Verda, les joventuts d’ICV, i Alternativa Jove – Joves d’EUiA han realitzat avui a la Zona Universitària de Manresa, l’acció per tal de presentar la campanya “Lluita a Lluita. Construint l’alternativa”. A l’acció hi han participat Pau Planelles, coordinador nacional de JEV i número 14 de la candidatura; i la número 8 i coordinadora nacional d’AJ, Lorena Vicioso. Durant tot el matí les branques juvenils d’ICV i EUiA, han estat explicant les propostes als i les joves universitaris. Al mateix temps, una pitonissa els hi preveia un futur negre si fruït de les eleccions del proper diumenge es donava continuïtat a les polítiques de retallades de CiU. Lorena Vicioso número 8 de la candidatura ha explicat que la campanya de les joventuts de la coalició s’està realitzant “al costat de les persones joves que diàriament s’indignen quan han de pagar un 66% més de taxes universitàries o per FP amb una taxa d’atur juvenil del 53%, i que lluny de resignar-se lluites per canviar-ho”. Per la seva banda Pau Planelles ha criticat que en dos anys l’única opció que el govern de la Generalitat ofereixi a la gent jove sigui, com va dir el conseller Mena, “marxar a Londres a servir cafès”. “”Ens condemnen a no estudiar, a no treballar i, a sobre, a no protestar”, ha lamentat Planelles que ha criticat el Govern de CiU per provocar que cada vegada hi hagi menys igualtat d’oportunitats en un context on la pobresa creix de manera alarmant. Davant d’aquest context les branques juvenils d’ICV-EUiA, han explicat que la coalició vol que l’emancipació sigui una realitat i que per fer-ho es reclama tenir una visió integral de les polítiques de joventut. Així, es proposa un Pla d’Ocupació Juvenil que garanteixi que cap jove està més de sis mesos sense feina o sense una formació adequada. Per a JEV i AJ, “no pot ser que emigrar sigui una obligació, hauria de ser una opció”. Vicioso i Planelles demanen també que “es faciliti l’ensenyament universitari perquè sigui universal, i per això exigim una moratòria en l’increment de taxes, un augment de beques i matrícules progressives per garantir que ningú es quedi fora de la universitat per manca de recursos “. Per a JEV i AJ cal que la gent jove “es mobilitzi, i defensin també a les urnes, un futur digne per tota la seva generació”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *