JEV qualifica “d’oportunitat perduda” el COP 18

Joves d’Esquerra Verda ha qualificat avui d’oportunitat perduda la el COP 18 sobre el canvi climàtic que ha tingut lloc a Doha els darrers dies. Com ve essent tradició, la conferència acaba amb un acord pírric i in extremis sobre la reducció de les emisions de CO2. Aquest acord preveu allargar el protocol de Kyoto fins al 2020, tot i que sense la signatura dels principals països emissors com són Xina, EUA, Japó, Rússia i Canadà. D’altra banda, cal recordar que molts dels països signants d’aquest protocol, com Espanya, tampoc complien amb les reduccions pactades. “Un cop més, veiem com aquesta escenificació de preocupació pel medi ambient desemboca en acords no vinculants totalment descafeinats i plenament supeditats a les polítiques econòmiques i necessitats de creixement dels països signants” ha denunciat Gerard Saborit, responsable de Medi Ambient de JEV. “Es tracta d’un grapat de bones intencions grandiloqüents repetides des de fa anys”, ha continuat. Els acords actuals deixen en paper mullat els protocols de la COP16, fa dos anys, on s’instava a aconseguir 100.000 milions per a ajudar als països menys desenvolupats a combatre els efectes del canvi climàtic i ajornen la presa de decisions fins al 2014, a la COP20. En conclusió, un cop més les negociacions han deixat en evidència la nul·la voluntat dels països desenvolupats a combatre el canvi climàtic i a fer passos decisius en la reducció de les seves emisions de CO2. “Des de Joves d’Esquerra Verda exigim, d’aquesta manera, abandonar aquesta hipòcrita escenificació que vivim cada any en forma de COP i a prendre una determinació seriosa i imminent d’emprendre el camí cap a un canvi de model econòmic i social sostenible i de futur, que aposti per les energies renovables i lluiti contra el canvi climàtic i la degradació del medi ambient en totes les seves formes”, ha conclòs Saborit.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.