“A Sabadell i arreu: no a la corrupció, sí a la democràcia”

En el marc de la situació actual a la ciutat de Sabadell amb el Cas Mercuri encara com a epicentre de l’actualitat, l’agrupació local de la ciutat vallesana va presentar al consell nacional de Joves d’Esquerra Verda una resolució anomenada “A Sabadell i arreu: no a la corrupció, sí a la democràcia”. Al text, després d’explicar el context en el que ens trobem, de desafecció política i creixent corrupció de partits polítics i institucions, es detallen una sèrie d’exigències per garantir transparència i lluitar contra la corrupció. L’organització juvenil proposa que els comptes de l’administració i partits polítics siguin clars; apartar les persones implicades en casos de corrupció, de forma permanent en cas de ser demostrada la seva culpabilitat; declaració de béns patrimonials i activitats que reportin benefici a càrrecs electes i càrrecs de l’administració pública o empreses públiques; tipificació penal del finançament irregular de partits; prohibició de donacions anònimes, per part de persones jurídiques i per part de fundacions o entitats privades sense afany de lucre que rebin subvencions públiques. El text de la resolució de Joves d’Esquera Verda, que va ser aprovat per unanimitat, també proposa la participació de les entitats, veïns i veïnes en els pressupostos municipals i en la decisió d’assignacions de recursos públics.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *