Joves d’Esquerra Verda celebra el Dia Internacional del Migrant

Joves d’Esquerra Verda va celebrar el Dia Internacional del Migrant el passat 18 de Desembre, recordant que, a dia d’avui, el govern espanyol encara no ha ratificat dos importants convenis de l’Organització Internacional del Treball: la Convenció Internacional sobre la Protecció dels Drets de Tots els Treballadors Migratoris de 1990 i el Conveni 189 de l’OIT sobre el Treball Decent per les Treballadores i els Treballadors Domèstics adoptat el 2011, tal i com ha denunciat recentment SOS Racisme. JEV també ha recordat que ja fa un any de la mort de Samba Martine. Samba portava només tres mesos a Espanya, la van tancar al Centre d’Internament (CIE) d’Aluche, a Madrid, on no va rebre l’assistència mèdica adequada i va morir davant la indiferència de les autoritats. Una cosa semblant va passar el 6 de gener al Centre d’Internament de la Zona Franca de Barcelona, on va morir el jove Idrisa Diallo. Es per aixó que JEV ha subscrit el Manifest de “Tanquem els CIE’s” reclamant un cop més que es posi fi a aquest tipus de centres. Finalment, Roger Molinas responsable d’Immigració, ha alertat del perill per la cohesió i la convicència que pot suposar l’adopció de retallades discriminatòries, com l’exclusió de les persones migrades en situació ilegal de la targeta sanitària; així com també s’ha fet resó del darrer informe presentat per l’Institut d’Estudis sobre Conflictes i Acció Humanitària (IECAH) amb la col·laboració de Metges Sense Fronteres (MSF) on s’alerta que l’abandó i les brutals retallades en els politiques humanitaries i de cooperació pot fer aumentar la pobresa i la mortalitat en països en vies de desenvolupament, condemnant a la migració forçosa a milers de persones cada any.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.