Diverses organitzacions juvenils observen trets des del mur marroquí

Joves d’Esquerra Verda està participant aquests dies a la trobada d’organitzacions polítiques juvenils que té lloc als campaments sahrauís, organitzada pel CEAS (Coordinadora Estatal d’Associacions Solidàries amb el Sàhara). El passat 31 de desembre els 13 representants de les organitzacions juvenils es van reunir amb la plataforma “Gritos contra el Muro marroquí”, que es reclama una solució pel conflicte sahrauí a nivell polític, econòmic i social. En el marc d’aquesta trobada, feta al campament que la plataforma té prop del mur que separa els territoris ocupats per Marroc dels territoris alliberats, es van poder escoltar diversos trets com a resposta de l’acció duta a terme pel grup de joves. Com ens explica la responsable de Moviments Socials i Cooperació de JEV i representant de l’organització a la trobada, Júlia Boada, “es va tractar d’una resposta totalment desmesurada ja que tan sols ens acostàvem al Mur de la Vergonya per denunciar-ne la seva existència”. Boada també recorda que les proximitats del mur són terrenys sembrats de mines que ja han provocat diverses morts. El grup continua aquests dies les activitats previstes amb tot tipus de reunions i trobades amb entitats de la zona, actors socials i polítics de primer nivell. El jovent que participa a aquestes activitats ha conegut de primera mà les violacions sistemàtiques de drets humans comeses per part de l’estat marroquí. “La tortura i les desaparicions formen part del dia a dia de la població sahrauí mentre la comunitat internacional manté un silenci còmplice amb aquesta situació”, denuncia Boada.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *