JEV condemna l’agressió feixista contra un nen de 14 anys a Barcelona

Joves d’Esquerra Verda condemna de manera absolutament contundent l’agressió contra un nen de 14 anys al districte de l’Eixample de Barcelona per part d’un grup de joves neonazis, aquesta mateixa setmana a ple carrer i durant el dia. La Coordinació Nacional, Pau Planelles i Anna Rovira, s’han mostrat “profundament preocupats” per la impunitat amb què actuen grups antidemocràtics com aquest, sense que les autoritats municipals ni del Govern de la Generalitat no dediquin esforços a combatre actituds feixistes que acaben comportant gravíssimes agressions físiques i verbals contra innocents pel simple fet de no fer apologia dels episodis més negres de dictadors a escala mundial, amb milions de persones assassinades, torturades i deportades. Segons Pau Planelles, “la matança d’Utoya, l’estiu de 2011, ens va recordar una vegada més el perill que representa l’auge progressiu de l’extrema dreta a Europa i també a casa nostra”. “Aquest espisodi amb possibilitats de rebrotar a la capital catalana ens referma en la lluita i l’acció antifeixistes en espais com Unitat contra el Feixisme i el Racisme”, ha afegit el coordinador nacional. Anna Rovira ha dit que “seguirem treballant sota la màxima del ‘No passaran!’ per barrar no només la visibilització sinó també l’existència d’actituds violentes per raons polítiques o de qualsevol altra mena”. De la seva banda, la Coordinació de JEV de Barcelona ciutat, Gerard Sentís i Carla Vidal, han anunciat una ofensiva associativa i institucional a través del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i del Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament per tal de “denunciar i posar fi a la impunitat amb què els poders públics es miren des de la distància” fets com l’agressió a aquest menor d’edat. També s’han solidaritzat amb la família i l’entorn de la jove víctima. Val a dir que, de la mateixa manera que en l’anterior legislatura, JEV vetallarà perquè el Parlament de Catalunya condemni i actuï contra les agressions feixistes des de qualsevol espai, com ara la Comissió de Joventut i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *