JEV i AJ denuncien la voluntat de canviar el nom a la URV

Aquests darrers dies ha aparegut una nova polèmica, de batalles de campanar que a vegades apareixen per les comarques del Camp de Tarragona. Aquesta ha estat provocada pel diputat al Congrés i també regidor a l’Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, i consisteix en canviar el nom de la Universitat Rovira i Virgili pel de Universitat de Tarragona. Des de Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove del Camp de Tarragona considerem que aquesta proposta és una cortina de fum que s’utilitza per tapar les retallades que estan patint les universitats públiques, també la Universitat Rovira i Virgili, com l’augment de taxes (un 66% aquest any), la disminució de beques, la disminució flagrant del pressupost i la reducció de la aportació per investigació universitària, que la pròpia URV ha fixat en un 20% aquest any, efectuades per part del Govern espanyol del PP de l’Alejandro Fernández, essent a Catalunya un agregat més a les retallades que ja aplica el govern de CiU a la Generalitat de Catalunya. Com ha expressat la mateixa Universitat, el debat en aquest moment és aquest i cal defensar la nostra universitat pública. El nom de la Universitat Rovira i Virgili és un nom de consens que es va acordar l’any 1991, any de creació de la universitat pública de les nostres comarques. Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove del Camp de Tarragona apostem per què el nom de la universitat es mantingui com en l’actualitat, sense cap modificació. Reafirmem que cap de les dues organitzacions entrarà en baralles de campanar que han fet caure altres formacions en incoherències internes i actituds ben poc serioses.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.