JEV celebra que el Parlament europeu forci els governs a combatre l’alarmant atur juvenil

Joves d’Esquerra Verda celebra que el grup dels Verds treballi per tal que la UE implementi mesures efectives contra l’atur juvenil a Europa, entre les quals destaca la proposta del sistema de garantia per als i les joves (1). La resolució aprovada avui, redactada pels Verds, té com a objectiu assegurar que els governs de la UE implementin amb rapidesa la proposta de garantia juvenil, la qual ha estat presentada ja per la Comissió Europea. El vicepresident dels Verds/ALE i eurodiputat d’ICV, Raül Romeva, assegura que “els governs de la UE han d’abandonar la seva retòrica buida sobre l’atur juvenil i actuar realment per donar solucions als milers de joves aturats a Europa”. El sistema de garantia és una mesura concreta que proporciona un enfocament a escala comunitària per plantar cara a aquest problema transnacional, i els governs de la UE han de complir amb la proposta sense demora. és necessari que s’injectin recursos públics a escala europea per permetre que aquells Estats ofegats per objectius de reducció de dèficit i deute absurds puguin igualment aplicar mesures socials i de redistribució de la riquesa. A Europa hi ha 7,5 milions de persones joves que, estigmatitzades com a “ni-ni”, no estudien ni treballen ni reben cap formació. “Si Europa no vol pagar els costos socials, econòmics i polítics d’una generació perduda, llavors no pot perdre temps en l’aplicació de la garantia juvenil”, ha conclòs Romeva. (1) L’informe de l’eurodiputatda verda Emilie Turunen adoptat pel Parlament europeu l’any 2009 es pot trobar a: http://www.europarl.europa.eu/oeil/popups/ficheprocedure.do?reference=2009/2221 % 28INI % 29 & l = es

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *