JEV manifesta el seu rebuig al polèmic cartell del carnaval de Reus

Joves d’Esquerra Verda rebutja el polèmic cartell del Carnaval de Reus i denucia, un cop més, l’impacte negatiu que tenen determinats missatges comunicatius i publicitaris a l’hora de generar i perpetuar estereotips masclistes, així com la irresponsabilitat amb la que es difonen anuncis sexistes. Malgrat les crítiques i el rebuig d’associacions i partits polítics, denunciant el seu alt contingut sexista i demanant la seva retirada, és de lamentar qu el cartell hagi estat retirat per l’organització, no per les crítiques rebudes, sinó perquè els seus autors no n’han acreditat els drets d’autoria. “El contingut sexista del cartell i l’ús descarat d’aquest, demostra la fragilitat amb el que és tractat el valor de la igualtat de gènere i la poca reflexió i compromís que, com a societat, hauríem de tenir per lluitar contra els comportaments que perpetuen les discriminacions i la violència masclista a la nostra societat” denuncia la coordinadora nacional de JEV, Anna Rovira. Per la seva banda la responsable de Dona Jove i Gènere, Judit Terés, recorda que “no tots els anuncis o campanyes sexistes són tan qüestionats com ho ha estat aquest, ja que en nombroses ocasions, la difusió dels estereotipis masclistes és més subtil”. “és especialment greu la presència d’aquests elements sexistes quan es tracta de campanyes institucionals o amb col·laboració pública com, per exemple, en la polèmica campanya institucional d’Envàs on vas, ha manifestat. L’organització juvenil reafirma el seu compromís a l’hora de posar sobre la taula i denunciar els diferents missatges amb connotacions masclistes que alimenten uns estereotips de gènere contra els que cal lluitar.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *