JEV-Barcelona denuncia la inacció del govern de CiU per fer front a l’atur juvenil

El passat divendres, l’Ajuntament de Barcelona va realitzar un Plenari Extraordinari per a discutir com abordar el greu problema de l’atur juvenil. L’acord entre les forces progressistes, PSC, ICV-EUiA i ERC va permetre aprovar una proposició amb mesures per fer-hi front. Tot i això, l’abstenció de CiU demostra la manca de voluntat política del govern de Barcelona per combatre de manera decidida un tema que s’ha convertit ja en emergència social i posa en dubte que el govern doni compliment al pla. De fet, en un any i mig de govern, CiU no ha fet res per fer front al greu problema de l’atur juvenil i ha continuat apostant pel mateix model neoliberal que ens ha conduït a la crisi. A més, ha desmantellat el Pacte per l’Ocupació de Qualitat i les polítiques d’ocupació de Barcelona Activa, alhora que ha creat la Taula Barcelona Creixement, que no ha servit en cap cas per lluitar contra l’atur i que ni tan sols parla d’ocupació juvenil. Paral·lelament, ha donat suport a totes les reformes laborals que ens han conduït on som avui, destruint llocs de treball i abaratint l’acomiadament. La taxa d’atur entre la gent jove a Barcelona ratlla el 50% i durant el 2012 el 90% de la contractació s’ha fet amb contractes temporals, cosa que aboca aquest col·lectiu a la precarietat laboral i, en conseqüència, a la precarietat vital. Cal abordar amb urgència aquesta realitat, situant com a prioritat el dret a l’emancipació juvenil, mitjançant una educació i ocupació de qualitat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.