JEV dóna suport als presos polítics sahrauís

Joves d’Esquerra Verda va participar ahir a la tarda a la concentració de suport als presos polítics sahrauís que va tenir lloc al davant del consolat marroquí de Barcelona. La protesta, emmarcada en una jornada de lluita internacional, va ser convocada per l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí i va comptar amb la presència de desenes de persones i organitzacions vinculades a la lluita per la llibertat d’aquest poble. L’acció va servir per denunciar que un grup de 23 presos estan detinguts a la presó de Salé Rabat (Marroc) pel sol fet d’haver participat en el campament de Gdeim Izik al final del 2010, la manifestació pacífica més important de la causa sahrauí. Els presos estan a l’espera de ser jutjats el proper 1 de febrer pels tribunals marroquins. Per aquest motiu, el moviment de solidaritat amb el poble sahrauí va dur a terme ahir protestes a nivell internacional per visibilitzar aquest procediment judicial injust i denunciar l’estat marroquí pels judicis militar que du a terme sense cap mena de seguretat jurídica per les persones acusades. “Joves d’Esquerra Verda manté el seu compromís amb la causa sahrauí”, va recordar Júlia Boada, responsable de Moviments Socials i Cooperació de l’organització juvenil. “Per aquest motiu, tornarem a portar a les universitats aquesta qüestió i denunciarem a totes les instàncies la situació que pateix aquest poble”, va sentenciar. Boada, que va participar durant el passat desembre a unes jornades organitzades pel CEAS on es van convidar diverses joventuts polítiques de l’estat espanyol per conèixer de primera mà aquest conflicte, va reclamar també “accions immediates” al govern espanyol.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *