JEV commemora els 10 anys de les grans mobilitzacions contra la guerra d’Iraq

El 20 de març d’aquest any farà 10 anys de la invasió a l’Iraq, liderada per el Govern nord-americà de Bush i recolzat pel govern britànic de Blair i l’espanyol d’Aznar. Els mesos previs a aquesta invasió classificada com il·legal i il·legítima per la Comunitat Internacional, es van viure mobilitzacions massives en contra de l’ocupació arreu del món. El 15 de febrer de 2003, aproximadament un milió i mig de persones van sortir als carrers de Barcelona per a cridar contra la imminent invasió. Aquesta manifestació que va aglutinar a milers de persones va ser organitzada per la Plataforma Aturem la Guerra, una Plataforma formada per nombroses entitats que compartien un objectiu comú: aturar la guerra. Per aquest motiu Joves d’Esquerra Verda ha organitzat una “àgoraDeDebat” per commemorar els 10 anys de les mobilitzacions i de la Plataforma, i ha comptat amb la presència de Pilar Massana, activista de la Plataforma des de la seva creació fins l’actualitat, i David Cid, ex responsable de Moviments Socials i Cooperació. Ambdós han coincidit en destacar la importància de la Plataforma com a espai aglutinador de persones que a títol individual, tot i que també moltes en representació de l’entitat a la qual formaven part, van fer un front comú en la lluita contra una guerra il·legal i il·legítima donant força de nou, al moviment per la pau a Catalunya. També Plataforma Aturem la Guerra va organitzar un acte de commemoració el dissabte 16 de febrer. Sota el títol “Deu anys de guerra i ocupació a l’Iraq, prou impunitat!” i comptant amb ponents experts en el conflicte, van fer una pinzellada del perquè el conflicte i l’estat en què es troba el país deu anys després. La delegació de Joves d’Esquerra Verda que hi va assistir considera “imprescindible no oblidar aquella ocupació que tot i l’oposició frontal de la opinió pública mundial, va acabar tenint lloc sembrant la destrucció i la mort a l’Iraq”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.