Èxit de participació en la xerrada sobre la privatització de l’aigua a El Prat

Més de 60 persones van assistir a la Sala d’Actes de la Biblioteca Antonio Martin per debatre un tema de màxima actualitat com és la privatització d’un bé tant essencial com és l’aigua. Per aquesta xerrada vàrem comptar amb la presència de tres ponents experts en la matèria: Sergi Alegre, Tinent d’Alcalde de l’àrea d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat, Janet Sanz, responsable de l’àmbit de Medi Ambient de l’àrea Metropolitana de Barcelona i Regidora d’ICV a l’Ajuntament de Barcelona, i Eloi Badia, responsable de la Campanya d’Aigua d’Enginyeria Sense Fronteres, membre de la Plataforma Aigua és vida i membre de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola d’Operadors públics d’Abastament i Sanejament. Tots els ponents van carregar contra el procés de privatització que respon a interessos privats en benefici d’Acciona. Janet Sanz va explicar que hi ha alternativa: “es podria aplicar una tarifa progressiva en funció del consum i la situació econòmica del contractant”. Eloi Badia va exposar casos de privatitzacions de serveis d’abastament d’aigua a diversos països i va explicar de quina manera iniciatives ciutadanes han arribat a enderrocar alguns d’aquests processos, com és el cas d’Itàlia i Alemanya. “Aquest procés és una estafa, la població haurà de començar a pagar els beneficis privats d’una empresa anomenada ACCIONA que fins ara s’havia dedicat a la construcció però ha vist en l’aigua un negoci”, va explicar que la població en els seus rebuts no només pagaria el cost del servei de l’aigua sinó també aportaria una quantitat que engrossaria els beneficis dels accionistes internacionals, convertint l’aigua en una mercaderia.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.