JEV surt al carrer en defensa de la universitat pública

Estudiants i professorat van deixar buides les aules i van sortir ahir al carrer per manifestar-se en contra de les retallades en universitats que comporten els acomiadaments de professores i PAS, l’augment de taxes universitàries i una elitització en l’educació i ensenyament superior universitari que està repercutint negativament en l’accés al mateix. Joves d’Esquerra Verda va estar present a la manifestació organitzada a Barcelona per exigir una Universitat Pública i Gratuïta, on ningú en quedi fora per motius purament econòmics, amb una delegació encapçalada per la coordinadora nacional, Anna Rovira, i la responsable d’universitats i educació, Sara Ledesma. “Volem un model d’universitat que no tingui com a únic objectiu buscar l’excel·lència en l’alumnat i que no comporti barreres d’accessibilitat a tothom qui vulgui formar-se” va declarar Ledesma. “La universitat pública no s’ha de veure com una font de despesa sinó com una font d’inversió pública generadora de coneixement”, va afegir Rovira, “i no es pot deixar el seu finançament en mans de grans empreses privades que posin en perill la seva estabilitat”. Aquestes raons són suficients per abandonar les aules per un dia i sortir al carrer per manifestar-se contra un sistema que només busca el benefici econòmic i l’excel·lència en l’alumnat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *