JEV Sabadell exigeix la dimissió de tots els imputats pel cas Mercuri

Aquesta tarda una delegació de Joves d’Esquerra Verda de Sabadell ha participat a la concentració de la plataforma “Sabadell lliure de corrupció”, que s’ha desenvolupat des de les 19h al davant de l’Ajuntament de Sabadell. La plataforma, a la que JEV està adherida, ha convocat la concentració amb tres reivindicacions fonamentals: 1. Dimissió de tots els càrrecs electes i de confiança de l’Ajuntament de Sabadell imputats pel cas Mercuri. 2. Auditoria ciutadana per establir quin és el deute contret per l’Ajuntament de Sabadell i, sobre aquest, quina part és il·legítima. 3. Tornar la veu a la ciutadania de Sabadell: establir els mecanismes necessaris per tal que les ciutadanes i els ciutadans de Sabadell es pronunciïn sobre el futur del nostre ajuntament. La delegació de JEV ha participat de la concentració aportant un capgròs paròdic de Manuel Bustos. La persona que el duia ha explicat quines són les imputacions concretes, de delictes contra l’administració pública, que pesen sobre l’exalcalde, així com algunes de les frases que Bustos ha pronunciat en converses telefòniques (i que hem pogut conèixer a través del sumari i del que alguns mitjans de comunicació han publicat) i els acords del Ple Municipal que el govern del PSC ha incomplert. JEV, a banda de subscriure les reivindicacions de la plataforma, ja va expressar la seva postura en una resolució aprovada al Consell Nacional de l’organització juvenil del dissabte 15 de desembre de 2012, que va ampliar amb un comunicat emès el dia 24 de febrer i del que en reproduïm alguns fragments: “Sabadell ha estat patint durant tots aquests anys l’anomenat estil Bustos, una situació de caciquisme i propaganda insuportable. La xarxa de favors i influències que ha desplegat Bustos durant els anys de mandat ha estat espectacular”. “La reacció de Bustos a les imputacions ha estat, òbviament, la d’activar el circ mediàtic i propagandista que ja estava muntat per exaltar la seva persona. En comptes de fer el que li pertocava com a alcalde, que era investigar el cas i garantir que a Sabadell no hi havia buits legals o democràtics, i en cas que es provessin les sospites, fer neteja, s’ha dedicat a vendre’s com a salvador del poble, com a alcalde estimat per les masses ciutadanes, com a personatge imprescindible per a la vida dels sabadellencs i sabadellenques. Les plomes afins ens intenten colar una imatge megalòmana i paternalista de Bustos que és fastigosa. En aquest temps Bustos ha demostrat que no està compromès amb la ciutat sinó amb sí mateix”. “Bustos ha dimitit, sí. Però en quines condicions? Segueix sent regidor, el que significa que segueix cobrant de l’erari públic, i amb un sou que ell mateix es va procurar de la Diputació de Barcelona dies abans que esclatés el cas, de quasi 6.000€ al mes, en 14 mensualitats”. Ara per ara Bustos segueix de regidor i el nou candidat del PSC a l’alcaldia, Juan Carlos Sánchez, ja ha anunciat que mantindrà els càrrecs de confiança imputats al seu lloc de treball. Seguirà l’estil Bustos sense en Bustos?

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *