JEV celebra que ICV camini cap a la feminització i els lideratges compartits

Joves d’Esquerra Verda celebra que aquest cap de setmana el Consell Nacional d’ICV hagi validat els resultats de la consulta interna sobre si la militància volia un sistema de Copresidència que lideri l’organització a partir de l’Assemblea Nacional del mes d’abril. En aquest sentit, amb el 84% dels vots favorables (el 91% en el cas de JEV), ICV es convertirà en el primer partit polític català amb un sistema de direcció que aposta per la paritat de gènere, almenys amb una dona, mitjançant la Copresidència. El coordinador nacional, Pau Planelles, ha destacat que “caminar cap a la feminització i els lideratges compartits són algunes de les reivindicacions que les mobilitzacions ciutadanes ens exigeixen en aquest canvi d’època que estem vivint”. Val a dir que JEV compta amb una Coordinació Nacional des de fa una dècada, sota els mandats de Susi Montón i Bernat Pérez de Val; Laia Ortiz i David Cid; Miguel ángel Díaz i Janet Sanz; i l’actual primer any d’Anna Rovira i Pau Planelles. En aquest sentit, Rovira ha destacat que “ens hem obert a la societat perquè el 50-50 és una realitat a la qual no tolerarem que se segueixi donant l’esquena, sinó que necessitem com mai mesures perquè les dones fem política des de tots i cadascun dels espais”. Per últim, tant Planelles com Rovira han volgut valorar que allò que històricament ha estat una esmena de JEV a les assemblees d’ICV es converteixi des d’ara en un funcionament intern més modern, deliberatiu i igualitari àmpliament compartit per les bases i la direcció i amb bones experiències a diversos partits verds europeus; així com la tasca de feminització duta a terme pel conjunt de Dones amb Iniciativa.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *