JEV denuncia la presència de l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyament

Joves d’Esquerra Verda denuncia la presència de l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyament perquè contradiu els objectius del festival així com el foment dels valors en la infància i joventut. Per aquest motiu, l’organització juvenil se suma a la campanya “Desmilitaritzem l’educació” que s’oposa a aquesta presència, com també fa al Saló de la Infància anualment. Sara Ledesma, responsable d’Educació i Universitats de JEV, considera que “els valors que transmeten les institucions militars no s’adapten als que es promouen per l’educació del jovent, i contradiuen aquells valors que hauria de promoure un saló dedicat a l’ensenyament”. Ledesma també ha considerat que “amb la presència en aquest espai, l’exèrcit pot potenciar “l’esperit militar” i la “cultura de la defensa” entre la joventut per tal de millorar i normalitzar la seva imatge pública, així com reforçar la idea del militarisme com a via de solució als conflictes”. “La violència i les armes no són la solució per a la resolució del conflictes i no podem permetre que a través d’espais com el Saló de l’Ensenyament es fomenti la militarització de la joventut, en comptes de potenciar valors com la llibertat personal, el respecte i la igualtat, aixó com el foment de la pau i el respecte dels Drets Humans”, ha conclòs. Per tot això, Joves d’Esquerra Verda convidem a tothom a que s’uneixi a l’acció de la campanya “Desmilitaritzem l’Educació” per demanar a Irene Rigau i Roser Soley que retirin la invitació a l’Excèrcit de participar de l’esdeveniment, cosa que es pot fer en el següent enllaç.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *