JEV es desplaça a l’edifici recuperat a Salt i dóna suport a la PAH

Dissabte a la tarda Joves d’Esquerra Verda de les Comarques Gironines va desplaçar-se fins al municipi de Salt després que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Girona comuniqués l’ocupació d’un immoble propietat del Banc Mare Nostrum. L’ocupació de l’edifici, que s’emmarca dins de la campanya d’acció social de la PAH, servirà per destinar els habitatges a famílies que han patit desnonaments. “JEV dóna suport al moviment social en la lluita per a la justícia social i l’empoderament pel dret a l’habitatge”, segons Víctor Catalan, responsable de JEV a les comarques gironines. Es recolza així la crida i suport per la posada en marxa del decret d’Emergència Habitacional, així com la utilització dels pisos en propietats dels bancs rescatats amb capital públic, com és el cas d’aquest bloc de Salt, per a les famílies en l’exclusió social i afectades per la hipoteca. En la visita als pisos i l’hort, han acompanyat el diputat d’ICV al Parlament per les comarques gironines Marc Vidal, així com regidors de la organització de les comarques gironines entre ells Girona, Banyoles o Blanes. L’acció es complementa amb l’ocupació de solars veinson des d’avui dissabte al matí es començarà la construcció d’una horta urbana per proveir d’aliment a les famílies que s’instal·lin a l’immoble i a persones en situació d’extrema pobresa.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *