JEV projecta l’acció política d’ara fins a la Trobada d’Estiu

Joves d’Esquerra Verda ha reunit aquest dissabte el Consell Nacional, màxim òrgan de decisió entre assemblees, tot just 10 mesos després de l’11a Assemblea Nacional que es va celebrar a Rubí (Vallès Occidental). A banda de tractar els aspectes relacionats amb la 10a Assemblea Nacional d’ICV dels propers 19, 20 i 21 d’abril a Viladecans (Baix Llobregat), la reunió ordinària ha servit per projectar l’acció política d’ara fins al juliol, quan la fórmula d’èxit que representa la Trobada d’Estiu Miguel Núñez clourà el curs, enguany des de Castellnou de Bages, a la comarca del mateix nom. Dissabte es va parlar del suport i la participació que arreu del país s’està fent entorn de moviments socials com la PAH, que aquest cap de setmana ha allibertat un edifici de pisos buits a Salt (Gironès), o l’Auditoria del Deute. També s’estan recollint reivindicacions concretes a les universitats i centres d’FP per portar al Parlament amb l’objectiu de demanar que es voti la derogació de l’augment de taxes. El combat contra la corrupció s’ha refermat a través de la participació de JEV en consells locals de joventut com els de Barcelona i Sabadell o el CNJC. S’ha fet una valoració dels actes del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, així com s’ha acordat que el 14 d’abril, en commemoració de la República, es recuperin diversos espais amb noms canviats per la dictadura i s’hi pengin banderes republicanes, a més de tot un seguit d’activitats locals de formació i oci que tindran rellevància nacional. Tot plegat coincidirà amb l’edició especial del número 100 de la revista Jovent, el qual serà un recull de portades, textos i reivindicacions històriques que s’enllestirà per al mes de juny, i servirà per reforçar l’impuls de format i continguts que la revista de JEV està tenint l’últim any. Així mateix, s’ha aprovat el balanç econòmic de l’exercici 2012 i el pressupost per a enguany, els quals seran publicats al més aviat possible en un exercici més de transparència interna i d’obertura cap enfora. Per últim, els propers 9, 10 i 11 d’abril es farà un viatge a Brussel·les per conèixer de primera mà el Parlament europeu i situar-hi les condicions de vida dramàtiques del jovent del sud d’Europa i les alternatives que volem. La delegació estarà conformada per la meitat de membres de JEV i un altre 50% d’entitats juvenils.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *