JEV recolza la proposta de resolució d’ICV-EUiA contra acomiadaments a la UPC

El grup parlamentari d’ICV-EUiA va presentar aquest dilluns una proposta de resolució davant la Comisió d’Ensenyament i Universitats en la qual s’insta al Govern a deixar sense efectes les mesures consensuades i pactades entre la Universitat Politècnica de Catalunya a fi que siguin els nous òrgans de Govern legitimats per la pròpia Unviersitat els que estudiïn la situació i prenguin les mesures oportunes. La proposta de resolució sorgeix a partir del pressupost aprovat entre el Consell de Govern i el Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya, un pressupost un 10,4% inferior al de l’any anterior que implica l’acomiadament de 90 treballadors i treballadores del PAS i de més de 240 professores i professors. Alhora que es pacten aquests acomiadaments, l’estructura dels alts càrrecs continua vigent amb els mateixos sous que fa dos anys. A més a més, les dràstiques mesures han estat aprovades per una comissió paritària entre la Generalitat i la UPC, tot i que el Consell de Govern no ha estat renovat després de l’elecció d’un nou claustre el mes de febrer, el que suposa que molts dels seus membres, incloent el president del Consell Social, tinguin el mandat caducat. “és evident que totes aquestes mesures que es pretenen posar en marxa mermen la qualitat educativa dels estudis que s’imparteixen a la Universitat i provoquen una sobrecàrrega pel professorat, que haurà d’assumir la feina de totes les places que s’eliminen” ha afirmat Sara Ledesma, responsable de la sectorial d’Universitats i Educació de JEV.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *