JEV denuncia que Mas-Colell vol acabar amb l’accés universal a la universitat

Des de Joves d’Esquerra Verda denunciem, per enèsima vegada, que el Govern de CiU continuï ferm en la seva proposta de retallar el pressupost universitari. Aquesta vegada, però, va més enllà, i el conseller Mas-Colell no només ha assegurat una altra tongada de retallades, sinó que a més a més ha afirmat que l’accés a la universitat haurà de ser d’ara endavant “raonable”, segons les seves paraules. El sistema unversitari a Catalunya s’ha vist greument afectat els últims dos anys per les retallades en el pressupost, les quals han arribat fins als 160 milions d’euros, i que han comportat l’acomiadament de professorat, PAS i PDI, i per l’encariment del preu de les taxes (un 66% més el curs 2012-2013) i matrícules, fet que provoca, d’una banda, un empitjorament de la qualitat universitària i, de l’altra, que l’accés a la universitat quedi cada vegada més reduït. Per si això no fos suficient, ahir Mas-Colell va anunciar que de cara al curs 2013-2014 la retallada pressupostària a les universitats públiques serà encara pitjor del que ha estat fins ara, cosa que implicarà més acomiadaments, i que pels alumnes que iniciïn una carrera serà obligatori obtenir el nivell del First Certificate de l’anglès o bé el Mittelstufe d’alemany per graduar-se. A JEV apostem per una Universitat pública, de qualitat, d’accés universal i gratuït, i les intencions del conseller anul·len qualsevol possibilitat de millorar el sistema universitari i provoquen una fractura en el seu accés, a la vegada que s’origina una elitització. En aquest sentit, la Coordinació Nacional, Anna Rovira i Pau Planelles, demana a Mas-Colell que rectifiqui o dimiteixi abans que la comunitat educativa el faci fora.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *