JEV demana el no compliment de la interlocutòria del TSJC

Ahir es va fer pública una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que insta la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a introduir el castellà a aquelles classes de les quals formi part un alumne que, per via judicial, hagi demanat que sigui escolaritzat en castellà. Des de Joves d’Esquerra Verda considerem la sentència com un nou atac al model educatiu català, que, a través de la immersió lingüística, ha permès que a Catalunya tot l’alumnat acabi cada etapa escolar dominant tant el català com el castellà. Voler eliminar el model d’immersió lingüística introdueix un conflicte pràcticament inexistent si recordem que les famílies denunciants van ser només 17 arreu de Catalunya. A més a més, obligar a realitzar les classes íntegrament en castellà perquè un sol alumne ho demani significa que la resta de l’alumnat no podrà gaudir de les classes realitzades en català. L’aprenentatge de dues llengües com el català i el castellà proporciona un gran enriquiment, alhora que permet una major cohesió social al territori, i és per això que demanem el no compliment de la resolució emesa pel TSJC i que l’ensenyament a les escoles segueixi com fins ara, amb un model recolzat per un ampli consens polític i social.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.