JEV porta a Brussel·les la veu crítica del moviment associatiu juvenil català

Joves d’Esquerra Verda ha estat present entre els dies 9 i 11 d’abril a Brussel·les, la capital de Bèlgica i considerada també la comunitària de la UE. L’organització juvenil ha tingut l’oportunitat de convidar, a través de l’eurodiputat d’ICV i dels Verds/ALE, Raül Romeva, fins a 16 joves de 9 entitats i plataformes juvenils d’àmbits diferents (JEV, CNJC, CJB, Esplais Catalans, Casals de Joves, Acció Escolta, AJEC, Avalot i Red Equo Joven). L’estada ha consiistit en diverses activitats formatives i per portar la veu crítica del moviment associatiu juvenil català fins a les institucions europees, d’acord amb la stiuació de crisi, atur i austeritat acarnissada que patim a casa nostra i la manca de transparència i participació que envolta el nucli dur de la presa de decisions. El viatge va començar amb un lobby tour, una visita guiada per membres de l’ONG per la transparència Corporate Europe, qui van indicar els edificis on es localitzen grans multinacionals i unions d’empreses i governs regionals per, des d’una vorera privada, mirar d’influir en els interessos públics de la vorera d’enfront. Seguidament, es va dur a terme una xerrada-debat amb joves de Grècia i exemples confrontats de cooperativisme i emprenedoria com a camins de sortida de la crisi. Dimecres durant tot el dia es va desenvolupar el seminari de la Federació de Joves Verds Europeus (FYEG, en les sigles en anglès) “Youth in crisis”, centrat a cercar propostes concretes i canvis de relat pel que fa a les causes i conseqüències de la crisi des dels vessants econòmic, financer, social i polític. Aquest espai va ser una confluència de veus provinents de Grècia, Portugal, Catalunya, Espanya, Itàlia (sud d’Europa) i Alemanya, França, Holanda i d’altres països del nord. Finalment, també hi va haver una visita al Parlament europeu un any abans de les eleccions, les quals, tal com va explicar Raül Romeva, hauran de servir per decidir si volem democratitzar les institucions comunitàries o carregar-nos l’única que pot exercir de contrapoder amb un canvi de majories i de rumb. Aquests dies han estat a Brussel·les, entre d’altres, la Coordinació Nacional, Anna Rovira i Pau Planelles; el responsable de Relacions Internacionals, Chema Martín; i la responsable de Moviments Socials i Cooperació, Júlia Boada.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.