JEV reivindica la República davant la comissaria de Via Laietana

El president d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha participat avui en una “acció directa’ convocada per Joves d’Esquerra Verda en motiu de l’aniversari de la proclamació de la República. Acompanyats del president de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, Enric Pubill, els participants han instal·lat simbòlicament una placa a la comissaria de Via Laietana, en memòria de les persones que hi patiren tortura. Els responsables de JEV Barcelona, Gerard Sentís i Carla Vidal, han assegurat que “Barcelona no es pot permetre tenir un espai com aquest, on centenars de persones van ser represaliades brutalment”, i han reivindicat que l’edifici es destini a ser un centre per a la recuperació de la memòria democràtica. “Aquesta comissaria té avui un ús anacrònic, volem donar-li un ús ciutadà”, ha afirmat Gomà. “Hem de fer saber que la lluita de les persones com l ‘Enric no va ser en va”, ha assegurat, ja que elles “van edificar els espais de llibertat dels que hem gaudit tots aquests anys”. “Però la seva lluita no ha culminat, avui vivim una situació en què els mercats financers i l’establishment polític s’ho volen carregar tot, i nosaltres volem canviar-ho tot, hem d’impulsar un procés constituent que ha de respondre a les aspiracions republicanes de la majoria de la societat”, ha afirmat Gomà. El president d’ICV-EUiA al Consistori, que ha participat també en el cercavila republicà organitzat a Nou Barris, ha recordat la reivindicació que la plaça Llucmajor “porti el nom de la República” i que la plaça Joan Carles I recuperi el seu nom popular de Cinc d’Oros, tal com plantejarà de nou la coalició en les comissions de Plenari de la propera setmana. Gomà també ha lamentat “la insensibilitat del govern de Xavier Trias davant la demanda ciutadana “que reclamava que avui onegés la bandera republicana al balcó de l’Ajuntament. Lamenta “la insensibilitat del govern de Trias” per ignorar la petició ciutadana de penjar la bandera republicana al balcó de l’Ajuntament

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *