JEV denuncia la reforma retrògrada de l’avortament que vol realitzar Gallardón

Joves d’Esquerra Verda denuncia la intenció del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, de reformar la llei de l’avortament perquè es redueixen dràsticament els drets i les llibertats de les dones. El ministre considera que el perill per a la salut física o psíquica de les dones o la malformació del fetus no són pretext suficient com per poder interrompre l’embaràs i que, per tant, no seran considerats motius vàlids per avortar. Assegura Gallardón que la reforma, que s’ha anat endarrerint al llarg de l’últim any, veurà la llum en molt poc temps, i ho fa just després que el cardenal Rouco Varela digués que no és possible que encara no es compti amb un avantprojecte de llei que garanteixi la protecció eficaç del dret a la vida, i que és urgent una reforma amb profunditat de la llei vigent. JEV denuncia que el mateix Govern del PP que desmantella la sanitat pública és el que condemna les dones a emigrar per avortar o fer-ho com a supòsit del Codi Penal, a més que condiciona l’educació sexual i l’ús de mètodes anticonceptius a la censura de l’Església. “En un Estat aconfessional, l’Església no hauria de poder influir en les decisions ni en les lleis del govern, i més quan aquestes decisions afecten de ple la salut, els drets i les llibertats de les dones”, ha declarat Judit Terés, responsable de Dona Jove. “La reforma que pretén tirar endavant el ministre suposa un gran pas enrere, i ens retorna a una situació pròpia del franquisme. Per això, des de Joves d’Esquerra Verda exigim un avortament lliure i gratuït”, ha conclòs

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.