JEV recolza la lluita per evitar el desmantellament universitari

Joves d’Esquerra Verda segueix la lluita unitària a les universitats públiques per fer front als atacs constants del Govern que pretenen desmantellar l’educació amb les seves polítiques neoliberals, a través de la reducció dràstica del pressupost universitari. D’una banda, el rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) acomiadarà més de 350 treballadors i treballadores a finals de curs i, de l’altra, el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, qui havia assegurat que no acomiadaria personal docent, durà a terme una retallada del professorat sense precedents. La reducció de la plantilla a les universitats públiques suposa un gran empitjorament de la qualitat de l’educació, fet que té conseqüències directes sobre l’estudiantat i sobre totes aquelles persones que hauran d’assumir una doble càrrega per poder complementar la feina del personal que ha estat acomiadat. Les polítiques de reducció del pressupost i de la plantilla estan originant un progressiu però ràpid deteriorament de la Universitat pública, fent pagar la crisi a aquells qui no en tenen la culpa. L’educació dels i les estudiants s’està veient afectada cada vegada més, i el futur del professorat i personal d’administració és totalment incert, per la qual cosa des de Joves d’Esquerra fem una crida a seguir participant activament en el moviment estudiantil per evitar que acabin amb l’educació pública.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *