JEV participa en el lliurament de 26.000 signatures en defensa de l’escola bressol

La Plataforma03 ha lliurat aquest dimecres més de 25.000 signatures a l’Ajuntament de Barcelona per a iniciar la tramitació de la primera Iniciativa Ciutadana a la ciutat. Amb aquesta Iniciativa, la Plataforma vol seguir defensant el model d’educació de la petita infància de Barcelona que l’actual govern de CiU està trencant. La Iniciativa reclama al govern de Trias que es faci enrere en les decisions que fracturen i precaritzen la xarxa educativa del 0-3, com l’externalització de la gestió dels centres, l’augment de les ràtios, la reducció del finançament públic i la disminució del personal. Així, la Plataforma ha convocat una concentració a la Plaça Sant Jaume de la capital catalana, que ha acabat amb el lliurament de les signatures per part dels i les representants de les diferents entitats que en formen part. Com a membre integrant de la Plataforma, JEV-Barcelona ha col·laborat en la recollida de les25.915signatures de la Iniciativa Ciutadana, que s’han aconseguit en només 2 mesos i han doblat el requeriment mínim per a iniciar-ne la tramitació. Aquesta iniciativa no només és un pas més en la defensa de la xarxa pública d’escoles bressol, que és patrimoni del conjunt de la ciutadania, sinó que suposa un exercici important de democràcia participativa. De fet és la primera vegada que s’utilitza el recurs de la Iniciativa Ciutadana a la ciutat de Barcelona. L’objectiu final és que el govern de CiU reculi en un canvi de model d’escoles bressol més ideològic que basat en les necessitats dels infants. Com recull el manifest presentat per la Plataforma03BCN “no hem parat ni pararem de reclamar el no desmantellament de la xarxa pública d’escoles bressol de Barcelona”. Aquí podeu trobar més informació de la Plataforma03BCN.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *